top of page

Fiskesesong:

Hva slags fisk får du på Frøya?

Frøya er kjent for sitt store artsmangfold av fisker. Her er en kort beskrivelse av noen av fiskeslagene man kan få på Frøya.

Breiflabb. Kjent som en av havets delikatesser, og relativt vanlig å få på Frøya. Det store hodet utgjør omlag halvparten av totallengden. Den finnes fra fjæra og ned til 600 m dyp.

Hvitting (bleike). Hvittingen kan bli inntil 70 cm lang og 3 kg og er en god matfisk.

Hyse (kolje). Vanlig fisk å få på Frøya. Hysa kan bli 110 cm lang og opp til 20 kg tung, og er en god matfisk. En bunnfisk som finnes på 40 – 300 m dyp. Fisket skjer i hovedsak i kystnære farvann.

Kveite. De siste årene har mange av våre gjester kommet hjem med kveite, den største på drøyt 34 kg. Kveita er den største av flyndrefiskene, med grå øyeside og hvit blindside. Som ung finnes den på relativt grunt vann, mens store kveiter vanligvis holder til på 300 – 2.000 m dyp.

Lange. En utpreget dypvannsfisk som forekommer på 60 – 1000 m dyp. Verdensrekorden for lange ble tatt mellom Hitra og Frøya i 2012. Også i 2011 blei det tatt stor lange på Frøya.

Lyr. Forekommer i varierende antall langs sør- og vest- kysten. Lyren er en varmekjær art som først om vinteren vandrer ut på dypere vann.

Makrell. Spesielt i midten og på slutten av sesongen (juli/august) er det godt makrellfiske i fjorden. Makrellen en pelagisk fisk som er vanlig langs kysten fra sørlandet og oppover.

Sei. Frøya er kjent som en av Norges beste plasser for seifiske. Mange av våre gjester får sei på over ti kg. og rekorden på Frøya er nær verdensrekorden på drøyt 22 kg. Seien forekommer både pelagisk og som bunnfisk, fra 0 – 300 m dyp. En stimfisk som kan samle seg i store mengder under gode næringsforhold.

Steinbit. Svært god matfisk som kjennes igjen på det karakteristiske brede, runde hodet, stor munn med kraftige tenner, og tykk, seig hud.

Torsk. Fjorden ved havfiskesenteret er kjent som en speiselt god fiskeplass for torsk da det om våren er gyteplass der. Torsken er en av de vanligste og økonomisk viktigste av våre saltvannsfisker og populær også blant sportsfiskere.

bottom of page